Open Tuindag samen met tuin Molenland 24 in Houten

Toegang gratis.

In onze gemeente zijn twee bijzondere tuinen te bezichtigen. Twee kleine paradijsjes met een natuurlijke en cultuur-historische waarde.

De Pullenhof Molenpad 5 Schalkwijk

Waar aan het eind van de 18de eeuw een molen stond en later een stoomgemaal, staan nu een voormalig elektrisch gemaal en een rietgedekte woning met schuur. Rondom deze gebouwen ontstond een parkachtige tuin met natuurlijk karakter. Mooi zijn de doorkijkjes naar het weidse polderland, dat een groot deel van de tuin omringt. Door de tuin loopt de Blokhovense Molenvliet, waarin waterlelies zorgen voor een dromerig effect. Er is een veelheid aan verschillende bomen, en er leven veel vogelsoorten. In de tuin staan her en der bankjes. Voor veel mensen uit Schalkwijk is dit een plek met herinneringen.

Oppervlakte 5000 m2.

Het Watererf Molenland 24 Houten

Rondom een oud boerderijtje ligt deze weelderig gevarieerde tuin. Het reliëf in de tuin en de gekozen beplanting zorgen voor verschillende gelaagdheden. De bijzondere bouwkundige elementen, meerstammige bomen en hagen zorgen voor een intieme sfeer. Er zijn meerdere vijvers met ieder een eigen thema. Momenteel wordt er gebouwd aan een tuin met zwemvijver binnen de ruïne van een oude koeienstal. Bijzonder inspirerend!

Oppervlakte 1800m2.