Activiteiten

Tuinbezoek

U kunt de tuin individueel of als groep bezoeken. Een rondleiding is mogelijk.

Wilt u de tuin bezoeken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Open Tuinendagen

Enkele keren per jaar zijn er Open Tuinendagen. Verscheidene tuinen in Schalkwijk, waaronder tuin Brassica, stellen hun tuin op dezelfde dag open zodat je een fietstochtje langs de tuinen kunt maken.

In het Groentje (Houten) en de Schalkwijkse berichten worden deze dagen aangekondigd.

Op 30 juni 2024 van 11:00 tot 17:00 organiseren we een Open Tuindag samen met tuin Molenland 24 in Houten.

Kijk ook op onze agenda.

De Pullenhof is aangesloten bij de Nederlandse Tuinenstichting en staat vermeld in hun gids.

Tuinbezoek door tuinclubs is mogelijk. Tip: de tuin is erg interessant in het vroege voorjaar.

Theater

Kijk ook op onze agenda.

Struinen in de tuinen

Struinen in de Tuinen is hét tuinenfestival, waarbij tuinen worden omgetoverd tot een tijdelijk openluchttheater met een wel zeer intiem karakter! 

Iedereen kan genieten van diverse optredens van lokale talenten, tot singer-songwriters met een gouden strot, van theatermakers die je verrassen, tot koren die je omverblazen! Elke artiest speelt drie keer een optreden van 30 minuten en alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken. 

Juni 2023. In het kader van Struinen in de tuinen een optreden van optreden Emile Nanninga en en Fama Koning met de muzikale voorstelling Bevlogen.

Van Argentijnse tango tot klassiek en pop. In ‘Bevlogen’ nemen celliste Fama Koning en pianist Emile Nanninga het publiek mee op hun muzikale reis en laten de muziek klinken die hun inspireert. Daarbij laten ze een verscheidenheid aan verschillende muziekstijlen klinken.
Emile en Fama ontmoetten elkaar voor het eerst op school toen ze in de muziekles samen iets moesten voorspelen. Omdat er direct een klik was gaven ze al snel daarna een optreden, en inmiddels geven ze met regelmaat samen concerten. De twee jonge, getalenteerde musici proberen samen hun grenzen te verleggen en hun wereld te verbreden. Dit doen ze door nieuwe muziekstijlen te ontdekken of bijvoorbeeld te zingen bij hun eigen spel. Dit alles resulteert in een sprankelend, afwisselend en pretentieloos programma.

Klik hier voor de agenda.

Gluren bij de buren

De deuren staan door het hele land wagenwijd open voor buurtgenoten en cultuurliefhebbers. Gastvrije buren verwelkomen de gehele wijk om te komen genieten van lokale amateurkunstenaars.

Het programma zit bomvol verrassingen; Jazz-trio’s, musicalsterren (in de dop), punkbands, balletdansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten. Bij elke deelnemende locatie treedt de act drie keer een half uur op tussen 12:00 en 17:00. 

2022 Patsy Kroonenberg

2021 Noortje Steenis

Bevriende artiesten

Galerie met werken van Karin Boers

Soms voelt de tuin als pure poëzie, als een symfonie of een steeds veranderend schilderij. Kom onze tuin beleven als een kunstliefhebber. Geniet van de tuin met zijn diverse tuinkamers, de grote verscheidenheid aan bomen, de waterpartijen en de doorkijkjes naar het weidse platteland.

In de Schuur is een expositie van schilderijen van Karin Boers die allen zijn geïnspireerd door de tuin en haar omgeving.

Werken, vergaderen, coachen

Wil je er wel eens uit en op een andere plek werken? Wil je vergaderen in alle rust in een groene, informele omgeving? Coach je een kleine groep? Een workshop verzorgen? Of een heidag?

Denk dan eens aan de mogelijkheid om onze Schuur te huren gedurende een of twee dagdelen.

  • 50 euro per dagdeel, inclusief koffie en thee
  • 25 euro schoonmaak per aaneengesloten huurperiode
  • Prijzen ex. btw.
  • Centraal gelegen in het land.
  • Maximaal 6-8 personen.
  • Met keuken en toilet.
  • Snel internet, glasvezel.
  • Fraai terras en uitzicht over de Blokhovense polder.
  • Neem geheel vrijblijvend contact op.

Diversen

Cacao-cirkel Ria Willemse

In de Schuur verzorgt Ria Willemse een programma. In de cacao-cirkel wordt het oude met het nieuwe verbonden.