Tuin

Er wordt veel tijd gestoken in het onderhoud van de tuin. Deels om de schoonheid en unieke sfeer van de tuin te behouden, maar ook vanwege de natuurlijke waarde. Veel vogels en andere dieren vinden hier hun toevlucht.

Heggen en vormsnoei geven structuur aan de  verder natuurlijk aandoende tuin. Zeker in het vroege voorjaar is de tuin interessant. Dan bloeien de helleborussen en duizenden sneeuwklokjes en in iets mindere mate de crocussen. Daarna volgt een grote verscheidenheid aan narcissen, bosanemonen, lenteklokjes, kievitsbloempjes…. gevolgd door de bloesem van de magnolia, krentenboompjes, de oude pruimenboom, appelboom, perenboom…. Langs het water bloeit dan de gele ranonkel. Later in het jaar drijven de waterlelies op het water van de vliet, waardoor de tuin wel een beetje doet denken aan de schilderijen van Monet. De border achter het huis kleurt dan zachtgeel en lila, waardoor deze haar naam Moonlightborder eer aandoet. Na de langste dag bloeit en groeit alles weelderig en is het perceel vanaf de weg volledig onttrokken aan het zicht. In de herfst geven bessen en verkleurend blad een warme gloed aan de tuin. Er valt dan veel te oogsten. Appels, peren, kweeperen, walnoten en hazelnoten. De Pullenhof kent een grote diversiteit aan bomen.

Tuinbezoek

U kunt de tuin individueel of als groep bezoeken. Een rondleiding is mogelijk.

Wilt u de tuin bezoeken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Open Tuinendagen

Enkele keren per jaar zijn er Open Tuinendagen. Verscheidene tuinen in Schalkwijk, waaronder tuin Brassica, stellen hun tuin op dezelfde dag open zodat je een fietstochtje langs de tuinen kunt maken.

In het Groentje (Houten) en de Schalkwijkse berichten worden deze dagen aangekondigd.

Kijk ook op onze agenda.

De Pullenhof is aangesloten bij de Nederlandse Tuinenstichting en staat vermeld in hun gids.

Tuinbezoek door tuinclubs is mogelijk. Tip: de tuin is erg interessant in het vroege voorjaar.

Tuinonderhoud

Onze tuinman Marcel van Silkens beplantingen

Marcel was reeds bekend met onze tuin en heeft ons de eerste drie jaar intensief bijgestaan om de tuin te leren kennen en het onderhoud in de vingers te krijgen. . Hij sluit goed aan bij onze visie op natuurlijk tuinieren.

Marcel Silkens: “Ik geloof dat een buitenruimte aantrekkelijk moet zijn voor mens en dier. Een groene tuin is aantrekkelijk en rustgevend voor u en creëert een leefgebied voor vogels, insecten en kleine zoogdieren. Wat is er nou lekkerder dan ’s ochtends een kop koffie drinken in de tuin met het gezang van vogels? Of op een zwoele nazomeravond in de tuin te ontspannen terwijl er een egeltje rondscharrelt?

Groen werkt stressverminderend en geeft een akoestische demping. Daarnaast zorgt een groene tuin voor een betere waterhuishouding en verbeteren planten de luchtkwaliteit.”

www.silkensbeplantingen.nl

Renovatie bestrating

2022 – 2023.

De bestrating was toe aan groot onderhoud. Nieuwe bestrating is aangebracht zodat de tuin voor een groot deel ook goed te bezoeken is voor mensen die moeilijk te been zijn. Met dank aan Ad van Schaik.

Tuinieren

Meewerken in de tuin is mogelijk. Niet alleen omdat vele handen licht werk maken…
We ervaren zelf hoe ontspannend en verrijkend het is om op te gaan in een eenvoudige bezigheid, omringd door het groen en de elementen. 

Lijkt het je leuk om ons een keer te assisteren, neem dan contact op!